malzemeler
- 1 BÜTÜN TAVUK( AİLE KABARIKSA 2 OLABİLİR)
- 2 adet büyük boy soan
- 1 tatlı kaşığısalça 1/2 tatlıkaşığı keklik
- tuz
- kırmızı biber ,karabiber
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- kişi başı 1veya 2 papates
yapılışı
- soanları piyazlık doğrayın. tavuğun sığa bileceği bir kaba koyun.üzerine salca,kekli,tuz,kırmızı biber,karabiber ve zeytinyağınıdaekleyipelinizle güzelce ovun
- harcın üzerine temizlenip yıkanmışbütün tavuğu koyun.soğanlı harcın bir kısmını elinizle tavuğun üzerine koyun.en az 2 saat buşekilde, buzdolabında bekletin.benim tavsiyem sabahtan terbiyeleyip akşam nefis birfırında tavuk yiyin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder