2 Şubat 2008 Cumartesi

yemek yemek yemek

FIRIN POŞETİNDE TAVUK

malzemeler
  • 1 BÜTÜN TAVUK( AİLE KABARIKSA 2 OLABİLİR)
  • 2 adet büyük boy soan
  • 1 tatlı kaşığısalça 1/2 tatlıkaşığı keklik
  • tuz
  • kırmızı biber ,karabiber
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • kişi başı 1veya 2 papates

yapılışı

  1. soanları piyazlık doğrayın. tavuğun sığa bileceği bir kaba koyun.üzerine salca,kekli,tuz,kırmızı biber,karabiber ve zeytinyağınıdaekleyipelinizle güzelce ovun
  2. harcın üzerine temizlenip yıkanmışbütün tavuğu koyun.soğanlı harcın bir kısmını elinizle tavuğun üzerine koyun.en az 2 saat buşekilde, buzdolabında bekletin.benim tavsiyem sabahtan terbiyeleyip akşam nefis birfırında tavuk yiyin

Hiç yorum yok: