3 Şubat 2008 Pazar

Biraz alışılmış bir tarif ama olsun : )

Tavuklu Börek
Yufka
Haşlanmış tavuk göğsü ve tavuk suyu
Sıvı yağ
Tuz, karabiber, kırmızı biber

  1. Yufkayı yayarak su-sıvı yağ ile islat, üzerine ikinci yufkayı ser onu da su-sıvıyağ ile ıslat.
  2. Sigara böreği gibi kes, baharatlanmış tavuk göğüslerini iyice diderek, her bir dilimin üzerine yayarak sigara böreği gibi sar.
  3. Üzeine yumurta sarısı sür ve fırında pişir.
  4. Fırından çıkan böreklerin üzerine bir su bard. tavuk suyunu gezdir.
  5. Söndürülmüş fırında biraz suyunu çekmesini bekle.
  6. Sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli yağ ile servis yap.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok: