2 Şubat 2008 Cumartesi

Yemek Tarifi

Alman Pastası
Hamuru:125 gr. katı yağ
3 yemek kaş. şeker
1 fin. yoğurt
3 su bard. un
1 pak. kabrtma tozu
1 tutam tuz
!!!HAMUR MAZEMESİ YOĞURULUP TOP YAPILIR BUZLUĞA KONUR. KREMA YAPINCAYA KADAR BEKLETİLİR.
Krema:1 kg süt
1 yumurta sarısı
3 yemek kaş. şeker
1.5 yemek kaş. un
1.5 yemek kaş. pirinç unu
Vanilya, limon rendesi

  • Krema piştikten sonra buzluktan çıkarılan hamur 2 eşit parçaya ayrılır.
  • İlk katı oklava ile açılır, yağlanmış tepsiye yayılır, üzerine krema sürülür.
  • İkinci hamurda açılır, ilk kısmın üzerine konur.
  • Fırına sürülüp, üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
  • Çıkarılınca üzerine bolca pudra şekeri dökülür.
Yemeğe hazır olur :)

Hiç yorum yok: