19 Haziran 2008 Perşembe

çikolatalı rulo pasta

Rulo_pasta2


pandispanya malzemeleri:

  • 4 yumurta
  • 4 kahve fincanı şeker
  • 4 kahve fincanı un
  • 1/2 paket (1 tatlı kaşığı) kabartma tozu

krema malzemeleri:

  • 3 yemek kaşığı un
  • 4-5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 125gr tereyağı
  • 750ml süt

üzerine:

  • 1 paket krem şanti
  • 1 bardak soğuk süt
  • çikolata rendesi

hazırlanması:

  1. pandispanya malzemelerini sırayla çırpın. karışımı yağlı kağıt serili büyük bir fırın tepsisine yayın. önceden ısınmış 175C fırında pişirin.
  2. pişince yağlı kağıt yardımıyla sarın. üzerine nemli bir bez örterek ılınmasını sağlayın. (eğer pastayı ertesi gün için yapıyorsanız keki bu halde bir gece buzdolabında bekletebilirsiniz.)
  3. krema malzemelerini karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın.
  4. krema soğuyunca keki açın. içine kremanın tamamını sürün.
  5. tekrar kağıt yardımıyla rulo yapın. kağıdın muntazam durması için bitiş yerlerini mandalla tutturun.
  6. 1 paket krem şantiyi 1 su bardağı soğuk sütle çırpın. buzlukta biraz bekletin. soğuyan krem şantiyi kekin üzerine muntazam biçimde sürün. üzerine rendelenmiş çikolata serpin.

alternatifler:
1. kremaya 3 yemek kaşığı kakao ekleyin. dışına da hindistan cevizi serpin.
2. içine sürdüğünüz kremanın üzerine ceviz serpin. dışını da yine cevizle süsleyin.
3. dışına kakaolu krem şanti sürün.

Hiç yorum yok: