çikolatalı rulo pasta
pandispanya malzemeleri:
- 4 yumurta
- 4 kahve fincanı şeker
- 4 kahve fincanı un
- 1/2 paket (1 tatlı kaşığı) kabartma tozu
krema malzemeleri:
- 3 yemek kaşığı un
- 4-5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yumurta
- 125gr tereyağı
- 750ml süt
üzerine:
- 1 paket krem şanti
- 1 bardak soğuk süt
- çikolata rendesi
hazırlanması:
- pandispanya malzemelerini sırayla çırpın. karışımı yağlı kağıt serili büyük bir fırın tepsisine yayın. önceden ısınmış 175C fırında pişirin.
- pişince yağlı kağıt yardımıyla sarın. üzerine nemli bir bez örterek ılınmasını sağlayın. (eğer pastayı ertesi gün için yapıyorsanız keki bu halde bir gece buzdolabında bekletebilirsiniz.)
- krema malzemelerini karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın.
- krema soğuyunca keki açın. içine kremanın tamamını sürün.
- tekrar kağıt yardımıyla rulo yapın. kağıdın muntazam durması için bitiş yerlerini mandalla tutturun.
- 1 paket krem şantiyi 1 su bardağı soğuk sütle çırpın. buzlukta biraz bekletin. soğuyan krem şantiyi kekin üzerine muntazam biçimde sürün. üzerine rendelenmiş çikolata serpin.
alternatifler:
1. kremaya 3 yemek kaşığı kakao ekleyin. dışına da hindistan cevizi serpin.
2. içine sürdüğünüz kremanın üzerine ceviz serpin. dışını da yine cevizle süsleyin.
3. dışına kakaolu krem şanti sürün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder